Луценко назвав винуватців Іловайської трагедії

Генпрокурор озвучив результати розслідування оточення українських військ.
1873692
Генпрокурор Юрій Луценко в п’ятницю, 2 вересня, на засіданні комітету парламенту з питань національної безпеки і оборони в Києві озвучив висновки експертів щодо Іловайської трагедії.

“Перший фактор – державна зрада президента Віктора Януковича, керівництва Збройних сил і правоохоронних органів країни. Другий фактор – розкрадання військового майна, що призвело до недієздатності Збройних сил.”
Третім фактором, на думку Луценка, стали численні факти дезертирства українських військових і невиконання наказів командування. Четвертим фактором генпрокурор назвав помилки командування сил АТО і Генерального штабу.

Генштаб представив хронологію Іловайського котла

“П’ятим фактором, який, за висновками експертів, єдиний знаходиться в прямому причинно-наслідковому зв’язку, стала військова агресія збройних сил Російської Федерації, пряме військове вторгнення на територію України”, – заявив генпрокурор.

“Масштабне вторгнення збройних сил РФ відбулося о 4-ій ранку 24 серпня 2014 року. Сили вторгнення складалися з дев’яти батальйонно-тактичних груп, 3,5 тис. осіб з особового складу, з них до 6 тис. особового складу РФ перейшли кордон України. Кордон також перетнули до 60 танків, 320 БМД, БМП, до 60 гармат, 45 мінометів”, – зазначив Луценко.

Раніше Луценко оприлюднив статистику в досудовому розслідуванні за фактом початку та ведення владою Російської Федерації війни проти України.

Через два роки зроблена експертиза щодо Іловайська

Бої під Іловайськом розпочалися два роки тому – влітку 2014 року, напередодні Дня незалежності, а 15 вересня міністр оборони України заявив про вихід сил АТО з Іловайська Донецької області.

За офіційними даними військової прокуратури, під Іловайськом загинули 459 бійців АТО, ще 478 отримали поранення. За неофіційними даними, кількість жертв могла досягати тисячі осіб.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.