У МОЗ заявили, як українці можуть прискорити вихід з карантину

Запроваджений карантин в Україні через спалах нової коронавірусної інфекції COVOD-19 буде поступово пом’якшуватися, якщо вдасться уникнути масового зараження серед населення. Тому для цього важливо утриматися від відвідування масових заходів під час травневих свят і відзначити їх вдома.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише ТСН.

“Ніхто не збирається подовжувати карантин, якщо цього не потребуватиме ситуація. Ніхто не збирається безпідставно тримати зачиненими магазини та парки. Починаючи грубо порушувати карантинні вимоги, подумайте не лише про себе, а й про своїх рідних і близьких, яких ви можете після цього інфікувати. Я закликаю провести травневі свята вдома, щоб скоріше почати виходити з карантину”, – наголосив Максим Степанов.

Крім того, очільник МОЗу зауважив, що країні вдалося уникнути піку зараження коронавірусом через вчасне запровадження карантину. За словами Степанова, українцям слід набратися ще трохи терпіння, щоб зусилля щодо боротьби із коронавірусом не виявилися марними.

Нагадаємо, після 11 травня в Україні планується ввести так званий адаптивний карантин – на час боротьби з пандемією коронавірусу COVID-19, який можна буде посилювати локально, в залежності від спалахів захворювання коронавірусної хвороби.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.