У МЗС заборонили відпускати заробітчан за кордон

Міністерство закордонних справ України вважає нелогічним вивезення українських робітників до держав-партнерів у контексті ситуації з пандемією коронавірусу в світі.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу, пише ТСН.

“В умовах поширення пандемії будь-яка подорож – це наражання на небезпеку захворювання, особливо коли подорож здійснюється літаком. Зараз всі дії уряду спрямовані на те, щоб повертати українців, що застрягли в різних країнах за кордоном, щоб вони могли в безпечних і максимально комфортних умовах жити і переживати ці карантинні заходи. На цьому тлі нелогічним виглядає паралельно організовувати масові чартери на вивезення українців до країн, де теж продовжується пандемія з тією чи іншою інтенсивністю”, – сказав Кулеба.

З його слів, МЗС керується одним принципом – це здоров’я і безпека українських громадян.

“Ми налаштовані конструктивно, ми розуміємо потребу в робітниках у наших партнерів і будемо готові переглянути цю позицію у контексті зміни ситуації з пандемією коронавірусу”, – підкреслив міністр.

Таким чином МЗС не сприятиме організації чартерних рейсів для українських заробітчан, а отже їх поки не виконуватимуть.

Нагадаємо, попри карантин і закриті кордони до Фінляндії спеціальними прямими чартерами, а також через Білорусь, майже щодня прибувають все нові і нові заробітчани з України. Саме на наших працівниках, як виявилось, тримаються тисячі фінських ферм, і без українців врожаю просто не буде.

У Польщі теж заявили, що готуються організовувати чартерні рейси для українців, аби ті їхали на роботу навіть під час карантину.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.