Третій Майдан чи кремлівський план: в Києві сьогодні одразу десяток протестів

Від самого ранку в урядовий квартал столиці ні пройти, ні заїхати: в очікуванні акцій протесту правоохоронці несуть посилену охорону, на Інститутській, неподалік Кабміну, встановили металошукачі та приїхало багато нацгвардійців, Хрещатик взагалі перекритий через загрозу терактів.

20161115111422

Ще наприкінці минулого тижня СБУ повідомляла, що, за даними їхньої розвідки, 15 листопада стартує кремлівський план під кодовою назвою «Шатун» із дестабілізації ситуації в Україні. Його мета – дострокові вибори та дискредитація України в очах європейської спільноти, адже 24 листопада на саміті Україна-ЄС мають розглядати фінальну стадію питання про надання Україні безвізового режиму.

2

Розпочатися кремлівський план нібито мав якраз із акцій протесту ошуканих вкладників банків. А вже вчора, 14 листопада, ввечері організатори мітингів, а це більше десяти різних громадських організацій, заявили, що сьогодні в центрі Києва одразу кілька акцій протестів проти високих тарифів, низьких соціальних стандартів, а також – марш обдурених вкладників банків. Щоправда, пізніше «тарифний спротив» скасували.

4

3

lyudi-kp

Початок акцій запланований був на 8 годину ранку одразу у кількох локаціях – біля метро «Хрещатик», на Майдані Незалежності, біля Київради, Кабміну, Адміністрації Президента, НАБУ, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, банку «Хрещатик» та посольства США в Україні.

nbu-kp

Міністр МВС Арсен Аваков за своїй сторінці у Facebook закликав нацгвардійців та співробітників Національної поліції проявити витримку, терпіння і вміння забезпечувати мир та порядок проведення масових акції, процитувавши статтю Конституції про право громадян на мирні зібрання.

1

Наразі у Києві спокійно. На Майдані Незалежності зібралося близько тисячі мітингувальників, ще трохи більше сотні – біля метро «Хрещатик», починає народ підходити і на Грушевського, до Верховної Ради. В основному – люди старшого віку. У центрі багато правоохоронців, нацгвардійців та стоять автозаки.

Читайте також  На Прикарпатті "траса смерті" забрала нове життя: люди вийшли на протест (відео)

А тим часом, у соцмережах пишуть, що мітинг – проплачений. Нібито за добу організатори пропонують учасникам по 500 гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.