Шпигуни взялися за вчених із лабораторії Уханя: могли знати про витік

Спецслужби взялися за двох китайських вчених, які працювали в Уханьському інституті вірусології та вивчали кажанів за гроші урядів Австралії та Китаю.

Про це йдеться у матеріалі Daily Mail. Захід таким чином намагається розкопати правду про походження коронавірусу.

Зазначається, що розслідування почала спецслужба “П’ять очей”, до якої входять Австралія, Нова Зеландія, Канада, Великобританія і США. В поле зору шпигунів потрапили Ши Чженлі і Чжоу Пен, які встигли попрацювати в Австралії та Китаї.

Один із учених провів три роки в Австралійській лабораторії здоров’я тварин у період із 2011-го по 2014 рік.

Чжоу Пен, глава Уханьского проєкту з вірусної інфекції та імунітету у кажанів, був частиною дослідження, в ході якого кажани були доправлені з Квінсленда в лабораторію в Джилонгу, штат Вікторія, де вони були вбиті, проаналізовані і вивчені на наявність вірусів.

Під його керівництвом вчені з’ясували, що “кажани є багатими сховищами для нових вірусів”.

Ши Чженлі, відома колегам як “кажан” через її експедиції в печери кажанів для аналізу тварин, вивчала фекалії, щоб ідентифікувати ссавців як природного господаря для вірусів, схожих на SARS.

Двоє вчених спільно написали в січні статтю, в якій стверджувалося, що новий коронавірус, ймовірно, походить від кажанів, точно так, як SARS.

Шпигуни взялися за їхні роботи після того, як Чженлі публічно припустила, що вірус міг розповсюдитися з їхньої лабораторії, хоча пізніше вона свої слова спростувала.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.