Перереєстрація авто в “Дія”: у МВС розповіли як користуватися новою послугою

Перереєстрація автомобілів в Дії стала доступною. Тепер будь-хто може скористатися новим сервісом просто зі свого гаджета. Це означає, що отримати номерний знак та свідоцтво про реєстрацію авто можна швидко й зручно — у відділенні Укрпошта на території України або через кур’єра, доставленого за вказаною адресою, повідомляє Головний сервісний центр МВС

За лічені години після запуску сервісу ми вже отримали 70 заявок на перереєстрацію.

Оформлення договорів купівлі-продажу відбувається тільки через додаток Дія.

Тепер є можливість залишити поточний номерний знак на автомобілі або забронювати новий зі спеціальною серією DI з платною або безкоштовною опцією. Також можна обрати електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або виготовлене на спеціальному бланку.

Важливо зауважити, що послуга перереєстрації може бути використана тільки при першій купівлі авто в календарному році. За словами Міністра внутрішніх справ, перереєструвати авто можуть лише ті, хто купує чи продає автомобіль вперше протягом року.

“Вам потрібно лише розпочати процес купівлі-продажу в додатку, слідкувати за керівництвом “Дії” та підтвердити договір Дія підписом. Потім ми виконаємо за вас усі інші кроки. Залишиться лише домовитися про передачу авто та отримання платежу”, – пояснив Ігор Клименко.

Свідоцтво про реєстрацію автомобіля та державні номерні знаки громадянин отримає за кілька днів через поштову доставку.

“МВС спільно з ДП “ІНФОТЕХ” з задоволенням і турботою упакує номери, технічний паспорт і відправить їх за зручною адресою. Час очікування та поїздок — минуле. Залишається більше часу на особисте життя. Ми плануємо розвивати ці зміни й розширювати їх масштаби”, – підкреслив голова МВС Ігор Клименко.

Віце-прем’єр-міністр, також Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що під час бета-тестування вже успішно перереєстровано 61 транспортний засіб.

Читайте також  Ролик із “пожежею потяга на Коломищині” зняли у сусідній області два роки тому

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.