Епідеміолог розповіла про особливості COVID-19 в Україні

В Україні коронавірусна хвороба у людини може протікати з безліччю симптомів або навіть безсимптомно. Також характерною є втрата нюху. Про це в інтерв’ю УНН розповіла лікар-епідеміолог Ольга Голубовська.

“Захворювання протікає з безліччю різних клінічних симптомів, від безсимптомних, буває легкий респіраторний так званий синдром з невеликим кашлем, без нежитю. Що дуже характерно – втрата нюху. Ну як дуже характерно, це приблизно у 5% людей”, – зазначила Голубовська.

Також вона наголосила, якщо у людини немає інших ознак, які спричинили втрату нюху, це має бути розцінено, як підозра на COVID-19.

“А може бути перебіг хвороби з високою температурою 39-40, яке не знижується протягом двох тижнів. Відразу хочу застерегти всіх людей – особливістю температури при цьому захворюванні є те, що хворі її легко переносять і збивати її не можна, навіть якщо вона 39 – не можна, нехай хворого лихоманить. Чим довше і частіше ми збиваємо температуру, тим ми продовжуємо термін хвороби”, – додала Голубовська.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.