Результат за 2 години: в Україні випустили перші тести на COVID-19. Фото

У п’ятницю, 24 квітня, в Україні вийшла перша партія українського виробництва імуноферментних (ІФА) тест-систем на визначення коронавірусу.

В Україні випустили перші 200 тисяч лабораторних тестів на коронавірус

Україна стала п’ятою країною в світі, якій це вдалося, повідомила в Facebook народна депутатка від “Слуги народу” Галина Янченко.

“ІФА-тестування на коронавірус швидше та дешевше й здатне забезпечити масовий скринінг. Такі тест-системи дають результат протягом двох годин (ПЛР – кілька днів), використовують у роботі реагенти українського виробництва та будуть у десятки разів дешевші за китайські та європейські аналоги. Тестування зможе виявляти не лише факт зараження коронавірусом, а тих, хто вже на нього перехворів. Це дасть можливість формувати більш точну статистику”, – пояснила вона.

Також секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко повідомив, що в регіони вже надіслали партії засобів індивідуального захисту, а сьогодні відправлять вітчизняні ПЛР-тести.

“Ми отримали 2 тисячі наборів для проведення 200 тисяч ПЛР-тестувань. Все це українського виробництва та вже скоро вирушить у регіони”, – додав він.

https://www.facebook.com/halyna.yanchenko/posts/10221582085611139

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.