Четверо дітей отруїлися супом з весняними грибами: 5-річна дівчинка померла

З приходом тепла багато людей відправляються за весняними грибами. Але слід пам’ятати, що це може бути вкрай небезпечно, адже існує ймовірність отруєння.

Так, в Чернігівській області стався трагічний випадок. Там мати приготувала суп з грибами і нагодувала їм чотирьох своїх дітей. Гриби зібрали в лісі біля будинку. Після їжі малюкам стало зле. Першими в лікарню доставили семимісячного Вітю і п’ятирічну Аліну, ще двох дітей привезли в реанімацію на наступний день. У дівчинки в момент госпіталізації відмовила печінка. Лікарі кілька днів робили все можливе, щоб врятувати дитину, але, на жаль, вона померла. Її семимісячний братик зараз знаходиться під ШВЛ у важкому стані.

Про це повідомляє ТСН, передає “Це моя Україна”.

Нагадуємо, що з 2 000 видів грибів, що ростуть у нас в країні, тільки близько 500 є їстівними. Однак навіть ті, які придатні для вживання в їжу, не рекомендується їсти дітям, вагітним жінкам і літнім людям. Тільки в Дніпропетровській області зростає близько 80 видів небезпечних грибів, серед яких: бліда поганка, мухомори, сморчки та інші. Фахівці відзначають, що багато отруйні гриби мутують і «маскуються» під їстівні. Більш того, гриб вбирає всі нечистоти з поверхні грунту, тому зібрані в межах міста грибочки можуть бути особливо небезпечними.

Причиною отруєнь можуть стати не тільки свіжі гриби, але також сушені і консервовані. Тому краще не купувати їх на базарах і ринках. Навіть якщо ви зібрали, як вам здається, хороші гриби, але не встигли вчасно приготувати, краще їх викинути. Зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби, ретельно вимивайте гриби і виварювали.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.