У Франції від коронавірусу померла сім’я українців: “згоріли” за кілька днів

У Франції від коронавірусу з різницею в тиждень померли 26-річний хлопець і його 48-річна мати, які переїхали туди з України.

Родичів не стало буквально через кілька днів після прояву симптомів хвороби. Про це розповіла знайома родини, волонтерка з Полтави Ксенія Бикова, пишуть “Факти”.

Про трагедію з сином жінці повідомила його мати Тетяна. Вони з Биковою були приятельками. “Вона коротко написала: “Еда більше немає. Коронавірус. Будь ласка, бережіть себе, сидіть вдома”. Виявилося, Ед помер трохи більше тижня тому. Він буквально згорів. Вони з Танею тоді захворіли одночасно. Це й не дивно, адже вони жили в одній квартирі. І якщо Таня останнім часом сиділа вдома, то Ед постійно їздив на роботу. Таня розповіла, що хвороба у нього протікала стрімко, він згорів буквально за кілька днів. І що найдивніше – розтин показав, що у нього в результаті відмовили нирки. Для коронавірусу це нетипово. Але в даному випадку чомусь то сталося саме так. У Еда не було ніяких хронічних захворювань. У Європі більшість людей регулярно проходять медичні обстеження, і він теж це робив. Якби там були якісь проблеми, він би про це знав. Але ні. Молодий, здоровий… Але заразився коронавірусом і помер”, – поділилася волонтерка.

Видання після розмови з Ксенією намагалося зв’язатися з Тетяною, проте на той момент та вже не могла розмовляти – хвороба вдарила і по ній.

“Таня говорила, що вона теж хворіє. При цьому у неї не було яскраво виражених симптомів. Ні високої температури, ні кашлю. Але коли 20 квітня я їй зателефонувала, вона вже не могла говорити. У неї зовсім не було голосу. Таня пошепки сказала, що їй погано і що вона подзвонила Лікарю. І все. Виявилося, що це була наша остання розмова”, – розповіла волонтерка.

Читайте також  “Розмір щомісячної допомоги для…”: Стало відомо кому з українців підвищили суму виплат

Незабаром колишній чоловік Тетяни повідомив, що вона померла. “Виявилося, лікар до неї приїхав, але вже не зміг допомогти – вона померла. Як показав потім розтин, у Тані повністю згоріли легені. При, здавалося б, незначних симптомах там розвивалася двостороння пневмонія. І коли їй раптом різко стало гірше, було вже пізно… Спочатку син, потім мати… Коли Таня повідомила мені про смерть Еда, вона сама попросила мене: “Розкажи всім, що в 26 років люди теж від цього помирають! Нехай сидять вдома!” Таня хоч і багато років жила у Франції, але дуже переживала за нашу країну, за українців. Вона допомагала українській армії, часто передавала гроші для наших хлопців на фронті… Я досі не можу повірити, що вона померла. І розповідаю це для того, щоб люди усвідомили, наскільки важливо зараз берегти себе і дотримуватися карантину. Коронавірус – це не вигадки, це дійсно страшно”, – резюмувала волонтерка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.