Герої для всього світу! Італія зворушливо подякувала українським лікарям

Італійська провінція Ломбардія записала зворушливий ролик з подякою всім державам, які надали допомогу в боротьбі з поширенням коронавіруса в країні, в тому числі і Україні.

Відео опублікувала прес-служба Ломбардії в Facebook.

“Просто спасибі. Від губернатора Аттіліо Фонтана і всіх жителів Ломбардії за солідарність, отриману від багатьох країн, які вирішили стати поруч з Ломбардією в цій битві”, – йдеться в повідомленні.

Так, у відеозаписі серед країн, яким Ломбардія висловила подяку, згадуються Україна, Китай, Росія і Польща.

Раніше депутата від партії «Європейська Солідарність» Олексія Гончаренка обурила ідея президента країни Володимира Зеленського, відправити українських медиків в Італію на допомогу в боротьбі з коронавірусом.

Зараз, на думку Гончаренко, президент повинен зосередитися на боротьбі з пандемією в Україні. Адже в країні гострий дефіцит коштів захисту від коронавіруса.

«Італії він вирішив допомогти. Допоможи своїй країні. У нас нічого немає. Ти нічого не приготував, а говориш Італії допомогти. Може, ти сам туди поїдеш, в Італію? А ще краще в Ухань », – розкритикував президента Гончаренко.

Українські медики, які наразі допомагають італійським колегам у боротьбі з коронавірусом, залишаться в країні на тиждень довше, до 25 квітня.

Про це розповів очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу.

Міністр зауважив, що попри те, що відряддження мало тривати 2 тижні, італійська сторона звернулася з проханням продовжити перебування українських медиків ще на сім днів.

Степанов додав, що рішення про продовження терміну перебування в Італії було прийняте після отримання згоди від медпрацівників.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.