Собака вивчив 29 слів! (Відео)

Логопединя із США Христина Хангер надресирувала свого чотирилапого друга на ім’я Стелла спілкуватися з людьми за допомогою кнопок зі словами.

Як стверджує господиня, тварина змогла вивчити 29 слів за 16 місяців, і тепер її улюблениця може розповісти про своє бажання погуляти або пограти, і навіть висловити до неї ніжні почуття. Вихованцеві в цьому допомагає спеціальна дошка з кнопками, за допомогою якої навіть будує цілі фрази. У навчанні тварини Христина використала свій досвід роботи із дворічними дітьми.

Експерти ніяк не можуть повірити, що тварина навчилась відтворювати цілі речення, наприклад «Я тебе люблю».

Пані Хангер змайструвала дошку з великими кнопками, кожна з яких відведена для окремого слова і при натисканні відтворює його звучання. У пристрої при цьому представлені не тільки найпростіші і найважливіші для собак дієслова та іменники, такі, як «їсти», «грати», «йти», «парк», «пляж», а й прикметники, що означають емоційний стан — «щаслива», «зла». Найбільше Стелла любить, звичайно ж, кнопку «на вулицю», а також «пляж». Але експерти ніяк не можуть повірити, що тварина навчилась відтворювати цілі речення, наприклад «Я тебе люблю».

Можна було б сказати, що це все вигадка, але ж що робити з відео із розумною собакою, яке набрало уже мільйони переглядів в інтернеті?

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.