Мер Городенки цурається новообраного секретаря міськради

12 листопада відбувалася перша сесія новообраного депутатського корпусу міської ради Городенки, на якій секретарем обрали Любомира Музичка.
12243536_1014522711943268_4209129030896170656_n__large (1)
Однак, 16 листопада мер Городенки Степан Яворський відмовився підписувати рішення про обрання секретаря, мотивуючи тим, що голосування 12 листопада було нелегітимним.

Голова міської виборчої комісії Роман Ковалів озвучив прізвища обраних депутатів, міського голови, вручив тимчасові посвідчення, побажав плідної роботи та передав подальше ведення сесії переобраному голові Степанові Яворському.

Депутати затвердили порядок денний, першим пунктом якого було обрання секретаря міської ради, йдеться в дописі голови фракції ВО “Свобода” у Городенківській міськраді Василя Токарика, пишуть ”Вікна”.

Для обрання секретаря (оскільки голосування проводиться таємно), було утворено лічильну комісію у складі трьох депутатів (Кульчицька С., Шевага Р., Даниш С.). Згідно із законом, голова міської ради вніс на розгляд сесії пропозицію обрати секретарем Ярослава Парфенюка. На його підтримку виступив присутній в залі депутат обласної ради Андрій Левкович. Лічильна комісія після проведення голосування оголосила результати: “за” – 10, “проти” – 16, “утрималися” – 0.

Відповідно до статей 50 п.1 та 59 п.3 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, у випадку не підтримання міською радою кандидатури на посаду секретаря міської ради, запропонованої міським головою, пропозиція щодо кандидатури секретаря міської ради може вноситися на розгляд міської ради не менше ніж половиною депутатів загального складу міської ради.

Голова фракції ВО «Свобода» Токарик В.В. вніс подання, погоджене та підписане п’ятнадцятьма депутатами Городенківської міської ради на розгляд сесії кандидатуру на посаду секретаря міської ради Любомира Музички.

Міський голова озвучує подання. Однак запасних бюлетенів для голосування не було, тому голова доручив юристу виготовити ще один комплект бюлетенів для таємного голосування.

Майже годину депутати та присутні в залі очікували на юриста з бюлетенями, але юрист так і не повернулася.

Читайте також  На Івано-Франківщині весільних гостей масово «скосив» коронавірус

Опісля міський голова заявляє, що з запропонованим більшістю кандидатом на посаду секретаря він не знайомий, йому потрібно кілька днів, що дізнатися що це за людина. Пропонує закрити пленарне засідання і продовжити за кілька днів. На що більшість депутатів не погоджується.

Оскільки подання більшості на посаду секретаря Городенківської міської ради було міським головою озвучене, а бюлетені для таємного голосування так і не були доставлені до лічильної комісії, голова лічильної комісії Кульчицька С.І. внесла пропозицію самостійно виготовити бюлетені для таємного голосування.

На розгляд сесії було представлено затвердження вигляду бланку бюлетеня з обрання секретаря Городенківської міської ради сьомого демократичного скликання 12 листопада 2015 року (хоча закон говорить, що вигляд бюлетеня затверджує сама лічильна комісія), а саме – відсутністю мокрої печатки виконавчого комітету міської ради (міський голова С. Яворський відмовився її надати) та закресленим словом «контрольний», оскільки за зразок бралося чистий контрольний бюлетень з попереднього голосування з обрання секретаря Городенківської міської ради сьомого демократичного скликання 12 листопада 2015 року.

За Любомира Музичку як секретаря сесія проголосувала так: “за” – 19; “проти” – 6; “утрималися” – 2.

Однак вчора, 16 листопада, Степан Яворський відмовився підписувати рішення про обрання секретаря, мотивуючи тим, що голосування 12 листопада було нелегітимним. Притім, сам міський голова особисто брав участь у голосуванні, про що свідчить його підпис при отриманні бюлетеня для таємного голосування.

”З першої ж сесії Степан Яворський налаштовує проти себе більшість депутатського корпусу. Як він збирається працювати в подальшому – величезне запитання. Але його вибрики це неповага до депутатів більшості та до громади, яка їх обирала”, —  наголошує депутати Городенківської міськради від ВО “Свобода” Василь Токарик.

Читайте також  WINDROSE ВІДКРИВ ПРЯМИЙ РЕЙС ІВАНО-ФРАНКІВСЬК-БРЕШІЯ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: