“45 людей, які мали позитивні експрес-тести, вилікувались”, – Марцінків

Сьогодні, 8 квітня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів про справи у місті під час карантину станом на 9:00.

Мер нагадав, що в області було 160 підтверджених випадків коронавірусної хвороби, дев’ять – летальних. 47 хворих – Івано-Франківська (станом на 9:30 8 квітня статистка зросла до 198 хворих на Прикарпатті, 13 випадків – летальні – ред.)

“За вчорашній день і ніч жодного франківця не померло в міських та районних лікарнях. Це приємна новина і хочеться, аби така тенденція зберігалась”, – сказав Марцінків.

За його словами, в Івано-Франківську зробили вже 640 швидких тестів, з них 187 – показали позитивний результат.

“Є п’ять важких пацієнтів, вони на апаратах штучної вентиляції легень. 45 людей, які мали позитивні експрес-тести, вилікувались і перебувають в себе вдома на самоізоляції”, – наголосив міський голова.

Також він сказав, що в приватних та інших лабораторіях дозволили робити ПЛР-тестування. Тільки треба розробити механізм роботи.

Нагадаємо, що станом на 9:30 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 52 летальні. 35 пацієнтів одужали. Всього за попередню добу зафіксували 206 нових випадків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.