Військові отримали ще одну можливість демобілізуватися: хто підпадає під новий пункт закону

Причин для демобілізації військових під час воєнного стану є не так вже й багато, але, нещодавно, парламен нарешті проголосував за ще одну правку до статті про умови демобілізації.

 

Даний пункт однаково стосується, що мобілізованих, що контрактників.

Мова йде про законопроєкт № 8009 щодо внесення змін до ст. 26 ЗУ “Про військовий обов’язок і військову службу”, який набрав чинності після підписання його президентом України.

Відповідно до документа, розширення підстав для звільнення з військової служби стосується тих військовослужбовців, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях.

А також тих, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі й стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

При цьому до родичів зараховуються:

чоловік/дружина; батько/мати; донька/син; дід/баба; рідні (повнорідні, неповнорідні) брат чи сестра.

Варто зауважити, згідно з пояснювальною запискою до закону, звільнитися зі служби можуть як мобілізовані, так і ті, хто підписав контракт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.