Названий найнебезпечніший спосіб передачі коронавіруса в Україні

Коронавірус в Україні виявили вже у більш ніж 1,4 тисячі осіб, 45 з них − померли. У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, які шляхи передачі COVID−19 є найбільш небезпечними.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, головним шляхом передачі коронавіруса в Україні є краплинний. Це передача збудника хвороби SARS−CoV−2 безпосередньо від людини до людини, а також контакт із забрудненими поверхнями, пише Styler.

Про це заступник міністра охорони здоров’я розповів під час брифінгу у вівторок, 7 квітня.

“Ми зараз працюємо над визнаним і самим небезпечним шляхом передачі. Це крапельний шлях від людини до людини, а також контактним шляхом передачі, коли людина, контактуючи із забрудненими поверхнями, доторкається до слизових оболонок носа, очей, рота і може перенести збудника коронавірусної хвороби”, − пояснив він.

У МОЗ нагадали, що умовами карантину нехтувати не можна, адже чисті руки і соціальна дистанція − це запорука успішної боротьби з коронавірусом.

Крім того, Віктор Ляшко прокоментував інформацію про можливі шляхи передачі коронавіруса від тварини до людини. Він сказав, що такі дані не підтверджені науково.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.