“Не дай Бог комусь таке пережити!”: Дружина важко хворого на коронавірус шокувала подробицями лікування

До 5000 гривень в день з власної кишені – для лікування хворого коронавірусом. Таку цифру озвучила дружина 49-річного чоловіка з Бердичева, який захворів COVID-19, говориться в сюжеті ТСН.

З його дружиною Ольгою журналісти спілкувалися через відеозв’язок. Зараз відомо, що жінка також інфікована коронавірусом.

“Не дай бог комусь таке пережити. Він говорити не може, йому важко, він починає задихатися. Якщо чую його голос, у мене вже добрий день”, – говорить дружина хворого Ольга Лукашенко.

Припускає, хворобу чоловік привіз з Бориспільського аеропорту, куди підвозив знайомого. Коли температура піднялася, відразу звернувся до сімейного лікаря. Оскільки не контактував з тими, хто був за кордоном, тести йому зробили всього через кілька днів – у лікарні. Після цього 12 медиків ізолювали, а сім’ї пацієнта видали перелік всього необхідного.

“Антибіотики дорогі. Це дуже велика доза. У мене є всі чеки з лікарні. Я оплатила лікування повністю до рукавичок, шприців, крапельниць, мені ні копійки не виділили”, – говорить жінка.

У лікарні кажуть, що забезпечують хворих медикаментами по можливості. Хворий у важкому стані щодня потребує антибіотикыв на півтори тисячі гривень. Лікарня дати їх людині не може, оскільки ці медикаменти не входять в перелік безкоштовних препаратів, які гарантує держава.

“Є перелік затверджений Кабміном. Ці карбапенеми до переліку не входять. Потрібно проводити тендер. Безпосередньо навіть якщо у нас є кошти, ми їх не можемо взяти. Вони не входять до переліку, а це порушення чинного законодавства”, – говорить заступник головного лікаря Бердичівської міської лікарні Олександр Самолюк.

Сім’я вже заборгувала родичам і знайомим більше десяти тисяч гривень. Втім, стан чоловіка залишається важким. За що його лікувати далі дружина не знає.

Читайте також  У Стамбулі обрушилася житлова восьмиповерхівка: момент трагедії потрапив на відео

“Куди я не дзвонила, куди не домагалася і до депутата, мені ніхто не запропонував жодної допомоги”, – говорить дружина хворого.

Рятують родичі і сусіди. Вони не тільки позичають гроші, але і самі купують препарати і відносять їх до лікарні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.