Від коронавірусу померла медсестра на Херсонщині, її колеги – ізольовані

На Херсонщині, де у місті Олешки від COVID-19 померла медсестра, її колеги – на самоізоляції. Про це на брифінгу 2 квітня заявив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, повідомляє Укрінформ.

“Три випадки підтверджені вже Херсонським обласним лабораторним центром. Це випадки, які ми протягом минулої доби виявили у місті Олешки, у селі Малі Копані (Голопристанський район – ред.) та у місті Херсон. На жаль, ми маємо перший летальний випадок – жінка в Олешках померла і, на жаль, це медичний працівник”, – зазначив голова ОДА.

За його словами, 100 робітників лікарні, в якій вона працювала, відправили на самоізоляцію. Зараз продовжується пошук можливих контактних осіб.

Наразі на самоізоляції медичні працівники, які працювали в одному колективі з померлою і контактували з нею. Про це повідомив директор департаменту здоров’я ОДА Віктор Короленко. За його словами, наразі департамент розглядає питання про те, щоб на час самоізоляції медпрацівників районної лікарні тимчасово перевести туди медперсонал з інших місць, щоб лікарня працювала і далі.

“Пройде два тижні, у разі, якщо все буде нормально, вони (медики Олешківської лікарні – ред.) повернуться до роботи”, – сказав Короленко.

Загалом, в області на самоізоляції перебуває 130 медичних працівників.

Загалом вже у 9 медичних працівників на Волині діагностували коронавірус. Серед працівників луцької лікарні – 8 хворих. Після першого випадку інфікування вранці 1 квітня діагноз підтвердився ще у 1 лікаря та 3 медсестер, а ввечері того ж дня – ще у 3 лікарів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.