Лікарня на Матейки готова до збільшення хворих, – Марцінків (ФОТО)

В рамках акції «чистий четвер» міський голова проінспектував Міську клінічну лікарню №1, що на вул. Матейки, 34.

Міська клінічна лікарня №1 готується до прийому великої кількості хворих. Керівник лікарні Тарас Василик говорить, що МКЛ може забезпечити загалом 100 додаткових ліжок.

Хворих з легеневими симптомами будуть приймати у Фтизіопульмонологічному центрі на Франка, 17. А у лікарні на Матейки – хворих з симптомами кишкового тракту, шкірних і ниркових хвороб.

«Під час попередньої епідемії були важкі хворі, з ускладненнями від різних респіраторних захворювань (пневмонією). Для них було потрібне забезпечення киснем і в деяких випадках – під’єднання до апаратів штучного дихання. Цей досвід врахують при підготовці палат», – каже Тарас Василик.

Також планують обладнати окремий пандус, щоб під додатковий вхід збоку могла заїхати швидка. Таким чином будуть різні входи й хворі будуть менше контактувати між собою.

«Бачу, що міська лікарня активно готується до збільшення кількості хворих. Втім, найкраще лікування – це профілактика. Тож закликаю людей дбати про своє здоров’я та дотримуватися карантину, щоб всі додаткові заходи лишилися незадіяними», – прокоментував перевірку Марцінків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.