Кабмін ввів надзвичайну ситуацію в Києві і двох областях

Кабінет міністрів України вирішив ввести режим надзвичайної ситуації в Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram. Відповідні рішення були ухвалені 20 березня регіональними комісіями з питань ТЕБ і НС і націлені на протидію поширенню коронавирусу.

“Жодних нових обмежень наразі не передбачається. Режим надзвичайної ситуації покликаний мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням COVID-19”, – сказано в повідомленні.

Відзначимо, що надзвичайна ситуація передбачає режим максимальної готовності до небезпеки, координацію всіх зусиль для забезпечення безпеки. Всі системи повинні бути напоготові, влада повинна організувати штаби та інформувати населення. Такий режим може вводитися на рівні місцевої влади.

Що стосується надзвичайного стану, то його може ввести своїм указом лише президент, а затвердити зобов’язана Верховна Рада. Цей режим передбачає комендантську годину, тотальну перевірку документів, обмеження роботи ЗМІ та інше.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.