“Лікар почув, що я з Європи, і втік”. На Прикарпатті медики злякались пацієнта з підозрою на коронавірус

Ізолювали пацієнта вже аж в інфекційній лікарні Івано-Франківська.

Українець, який повернувся з Великої Британії, Андрій Марунчак, звинувачує місцевих медиків районної лікарні міста Галич на Франківщині у недбалості. Ті нібито злякалися нового коронавірусу і тікали від нього, почувши, що він повернувся з Європи. В медзакладі, натомість, переконують, що допомогу пацієнту надали.

В коментарі ТСН.ua чоловік розповів, що повертався до України з Лондона через нідерландський Утрехт та нібито спілкувався з громадянкою Італії в літаку.

За словами Андрія, в Україні він був 10 березня, а згодом

В Івано-Франківській області госпіталізовано дев’ять осіб з підозрою на коронавірус
відчув біль у грудях та погіршення самопочуття. Чоловік 13 березня звернувся із симптомами до медиків Галицької районної лікарні, а ті, за його словами, почали просто тікати.

“У поліклініці в п’ятницю нікого не було, тому я спустився у відділ швидкої допомоги. Стукаю у кімнату, звідти вийшов один лікар і запитав “Що ви хочете”. Я відповів, що задихаюсь і мені болить у грудях. В нього перше запитання: “А ви звідкись приїхали?”. Я відповів, що прилетів з Європи. Почувши це, працівники закрили двері зсередини, а лікар, який вийшов, почав від мене втікати”, – розповідає чоловік.

Чоловік пригадує, що лікар побіг на другий поверх шукати своїх колег: “Я біжу за ним і прошу, надайте допомогу, я не можу дихати, а він продовжує тікати і каже, що це робота сімейного лікаря”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
В Івано-Франківській області госпіталізовано дев’ять осіб з підозрою на коронавірус

Як розповідає мешканець Франківщини, після цього лікар швидкої все ж відвів його до приймальні, однак повторилася схожа історія. Там нібито заявили, що “роботу сімейного лікаря виконувати не збираються”.

Читайте також  Прикарпатець поверне 50 тисяч навчальному закладу через відмову від військової служби

“Єдина лікарка погодилась зробити флюрографію. Однак в приймальні, почувши, що я прилетів з Європи, весь медперсонал, окрім однієї медсестри, повибігав… Вона вирішила зробити мені кардіограму, а в приміщення приймальні тим часом продовжили приходити інші люди. Згодом вже поміряли температуру, вона виявилася підвищеною – 37,5”, – розповів Андрій.

За його словами, вже ввечері його все ж помістили в палату та викликали швидку з Франківщини – мовляв, ми не знаємо, що з вами робити. Про лікарів інфекційної лікарні в Івано-Франківську чоловік відгукнувся, навпаки, схвально.Там його зустріли медики в захисних костюмах та ізолювали.

“Лікарі одразу взяли аналізи, аби зробити тест на коронавірус. Результат я отримав в телефонному режимі аж у вівторок в обід (прим.: 17 березня), але виписати мене не змогли, бо чекають на офіційний документ, – додав Андрій Марунчак. – Результати аналізів показали, що в мене не коронавірус, а грип “А”, після чого мене вже виписали з лікарні”.

У розмові з ТСН.ua директор Галицької лікарні визнає, що його підопічні, можливо, не були готові психологічно, але запевняє, що допомогу надавали згідно з інструкцією.

“В приймальному відділенні допомогу йому в межах нашого рівня йому надали. Він пройшов обстеженння рентгенологічне, був проконсультований реаніматологом спільно з лікарем приймального відділення, і аналіз крові в нього був забраний, і кардіограму зробили. Згідно його стану було зібрано анамнез, – говорить він. – Я на боці справедливості в цьому випадку. Можливо, враховуючи ту ситуацію, в цілому у світі випадок такий стався у нас вперше і, можливо, психологічно медперсонал був не готовий до цього, і перші декілька хвилин реакція була неправильна. Але йому допомогу надали”.

Читайте також  Карантин продовжать?: у МОЗ зробили заяву

Нагадаємо,

На всій території України для протидії коронавірусу офіційно запровадили карантин
Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони. Роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено.

Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень – від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в’їзду до міста.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього

У Чернівецькій області зафіксували перший в Україні випадок зараження коронавірусом: хто підхопив небезпечну хворобу
повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня

В Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом
в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні.

У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом.Того ж дня ввечері у Києві зафіксували два випадки захворювання на коронавірус. На наступний день стало відомо про ще сім нових випадків зараження коронавірусом – один із них у Київській області, а інші у Чернівецькій. За день до того на Буковині померла жінка, яка чекала результатів аналізів на COVID-19. Уже після її смерті діагноз підтвердився, таким чином кількість померлих в Україні від коронавірусу зросла до 2 осіб.

Читайте також  “Я не с*ка і не криса…”: В Мережі показали відео де Могилевська запевняла у своїй вірності Януковичу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.