Зеленський: страшилки про 400 тисяч хворих коронавірусом в Україні – брехня

Президент України Володимир Зеленський закликав вірити лише офіційній статистиці щодо коронавірусу і заходів щодо боротьби з інфекцією.

З таким закликом він виступив ввечері в середу, 18 березня, в своєму новому відеозверненні. Президент зазначив, що “вірус поширюється по території України не так швидко, як в решті Європи”.

“Однак дуже швидко поширюються фейки щодо нього. Тому наголошую: страшилки про 400 тисяч хворих коронавірусом в Україні – брехня. Тому закликаю всіх українців довіряти тільки офіційним джерелам інформації – офіційним сторінкам МОЗ, уряду, Верховної Ради і Офісу президента України”, – сказав Зеленський.

Традиційно розповідаю про ситуацію щодо протидії коронавірусу. Станом на ранок 18 березня в Україні зафіксовано 14 випадків захворювання на COVID-19. Десять – у Чернівецькій області, три в Київській та один – у Житомирській. Два з випадків, на жаль, летальні.Вірус поширюється територією України не так швидко, як у решті Європи. Однак дуже швидко поширюються фейки щодо нього. Тож наголошую: страшилки про 400 тисяч хворих на коронавірус в Україні – брехня. Вкотре закликаю всіх українців довіряти тільки офіційним джерелам інформації – офіційним сторінкам МОЗу, уряду, Верховної Ради та Офісу Президента України.Окремо хочу звернутися до працівників сфери освіти. Усім вам рекомендовано максимально перейти на дистанційну форму роботи. Середня заробітна плата за час карантину буде збережена й виплачена вам. Відучора для підготовки учнів до ЗНО запущено щоденні трансляції онлайн-уроків. Із 8-ї до 9-ї ранку та з 18-ї до 21-ї години їх можна переглянути на телеканалі «Рада», а також знайти на YouTube-каналі Міністерства освіти і науки України: http://bit.ly/33uKwus Крім цього, наступного тижня буде запущено централізовану систему онлайн-уроків дистанційного навчання для учнів з п’ятого по одинадцятий клас. Вкотре хочу закликати всіх українців, особливо людей похилого віку, без зайвої потреби не виходити на вулицю та залишатися вдома. Вчора я радив вам, що подивитися та почитати. Сьогодні моя рекомендація така. За цим посиланням http://bit.ly/2U1qHHZ ви знайдете віртуальні тури українськими музеями просто неба. Тут http://bit.ly/392wqkO – 25 музеїв Львівщини, які можна відвідати онлайн. А ось тут http://bit.ly/3d9XTEG – віртуальні екскурсії у більш ніж 20 музеїв з усієї України.Версія цього відео з субтитрамии: http://bit.ly/3a23MBS

Gepostet von Володимир Зеленський am Mittwoch, 18. März 2020

 

Читайте також  У Франківську в зачиненій квартирі знайшли тіло чоловіка

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.