У МОН засудили виселення студентів з гуртожитків на час карантину

У міністерстві вважають таку практику неприпустимою, але визнають, що обмежувальні заходи можливі.

Виселяти студентів з гуртожитків на час карантину неприпустимо. Про це сказано в листі Міносвіти керівникам вузів, повідомляє прес-служба відомства в середу, 18 березня.

“У ЗМІ почала поширюватися інформація про примусове виселення студентів з гуртожитків на період карантину. Такі дії не припустимі. Керівники установ зобов’язані на час карантину забезпечити нормальну роботу гуртожитків, інформувати студентів та персонал про заходи безпеки у зв’язку з поширенням COVID-19, а також забезпечити в гуртожитках місця для ізоляції студентів із симптомами гострих респіраторних захворювань”, – підкреслив заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний.

У МОН зазначили, що пропускний режим у гуртожитках має бути посилений, зокрема, обмежений вхід осіб, які не проживають у них. Якщо ж спроби виселення тривають, студенти можуть звертатися до директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН по телефону.

На період карантину за вчителями, вихователями, майстрами та викладачами зберігається середня заробітна плата, нагадали в МОН.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.