Комаровський терміново звернувся до народу, послухайте його. Почалося

Відомий лікар Євген Комаровський зробив термінове звернення до українців через коронавірус.

Як відомо, сьогодні, першого хворого на коронавірус виявлено в Чернівцях. Разом зі своєю дружиною мандрував Італією з 21 лютого, в Україну пара повернулася 29 числа.

Спершу він підкреслив, що вірус продовжує поширюватися, і на сьогоднішній момент існує три гарячі точки, серед яких Іран, Корея та Італія.

Він розповів, що з’явилося багато зауважень, що не коректно порівнювати коронавірус з грипом. При цьому Комаровський зазначив, що механізми зараження та профілактики цих хвороб приблизно однакові.

Доктор також додав про найбільш негативний сценарій поширення коронавіруса. За словами експерта, справа у тому, що це серйозне вивільнення грошей у пенсійному фонді. Тому що коронавірус являє собою максимальну загрозу для літніх людей.

При всій сформованій економічній ситуації в країні. Після того, як коронавірус прийшов в Україну, то ми, імовірно, отримаємо 3-4% відсоткову смертність в умовах масового захворювання. Але це найгірше станеться тоді, якщо люди не будуть самі себе захищати.

Комаровський також відповів на теорію про те, що коронавірус небезпечний для тих людей, у яких є непереносимість лактози. За словами експерта, медична наука це не довела.

Тести на коронавірус в Україні обмежені і вони застосовуються тільки в тих випадках, коли є реально підозра на смертельну хворобу. До звичайних хворих на ГРВІ такі тести застосовуватися не будуть.

Комаровський також розповів, чим відрізняється пневмонія (запалення легенів) при коронавірусі від звичайної пневмонії. Експерт зазначив, що пневмонія може розвиватися бактеріями і звичайними вірусами. При бактеріальній пневмонії відбувається вогнище в якомусь місці, а при вірусній пневмонії, яку викликає коронавірус, уражаються всі легені.

Читайте також  Вбивство 13-річної дівчинки у Харкові: камери зафіксували невідомого чоловіка

Він також відповів на питання, яке цікавить багатьох, як же все ж лікується коронавірус, і як люди одужують, якщо немає ліків від нього.

“Насамперед, друзі мої, ви повинні знати, що наш організм в переважній більшості випадків може впоратися з вірусом. Для цього імунна система починає боротьбу, їй потрібно 5 днів для вироблення антитіл і ці антитіла потім нейтралізують вірус. Звісно, лікування — це фактично підтримка організму впродовж того часу, поки відреагує імунна система. Підтримка — це ліки для серця, для судин, кисень, поповнення втрат рідини. Це і є лікування і для цього лікувальні установи накопичують резерви препаратів, – заявив експерт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.