Дешевше не стане. Уряд прийняв шокуюче рішення. “Добють” штрафами. Платитимуть усі

Стало відомо, яке покарання призначене для українців за прострочення по абонплаті за газ.

Про це інформує НКРЄКП.

Як відомо, вже з 1 липня 2020 року буде підвищено розмір абонплати за транспортування газу.

Якщо зараз українці за кожен кубометр газу платять не більш 1,99 грн, то в середині літа доведеться викладати близько 2,73 гривень.

Більш того, абонплату за транспортування газу доведеться оплачувати навіть тим українцям, які не користувалися блакитним паливом.

Сам розмір абонплати розраховується виходячи з споживання за минулий рік (з 1 жовтня 2018-го по 30 вересня 2019-го). Весь газ в кубометрах, які витратили, множать на тариф і ділять на 12 місяців. Те, що вийшло абонплата.

За умови, якщо абонплата буде вноситися після 20-го числа місяця, за який вноситься платіж, за кожен день прострочення передбачена пеня.

Важливо враховувати, що держава буде налічувати запізнення не до того дня, як відправили виплати, а до того моменту, поки вони не будуть зараховані на рахунок постачальника комунальної послуги.

Враховуючи, що місячний розмір абонплати, в залежно від обсягів споживання і регіону, може досягати 300 і більш грн, українцям через прострочення доведеться платити і по 600 гривень.

Раніше ми розповідали про те, що українців позбавлять субсидій. У 2020 році українцям суттєво скоротять субсидії – багато сімей залишаться без вже звичної мінімальною, але все ж допомоги від держави.

Нововведення підуть, починаючи з травня поточного року. До речі, грошова допомога на оплату комуналки для українців буде скорочено вперше за кілька років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.