Нова версія: У Росії вигадали, як легалізувати “ЛНР” і “ДНР”

Кремль влаштує варіант із використанням придністровського сценарію. Дмитро Орєшкін.

Кремль має намір легалізувати так звані “ДНР” і “ЛНР”, і один з варіантів – зробити це за придністровським сценарієм. Таку думку висловив у статті для Апострофа російський політолог Дмитро Орєшкін.

“Кремль бачить для себе Донбас у ролі Придністров’я. І такий сценарій влаштовує Кремль, тому що відповідальність на ньому як би не лежить, і де-факто він цю територію юридично як незалежна держава не визнає. Офіційно вона рахується за Україною, і весь головний біль теж дістається Україні. А реальний політичний вплив зберігається за Кремлем.

У будь-який момент щось підігріти, щось трошки остудити”, -пояснив він. Експерт, крім того, розкрив можливий варіант такої легалізації. “Як саме вони будуть легалізувати в даній ситуації (окупований Донбас, – ред.) – питання відкрите. Якісь свої документи випустять, потім самопроголошений і ніким не визнаний “уряд” Донбасу вирішить проблему з валютою, швидше за все, там буде рубль ходити, потім вже вирішать проблему зі статусом збройних сил, державних установ, інститутів.

Природно, їх ніхто не визнає. Їх навіть Росія не визнає. Але де-факто вони будуть взаємодіяти: пенсії сплачуватимуться з російського бюджету, бо грошей в цих республік не буде. Якщо мова йде про щось більш серйозне економічно, наприклад, плату за газ, то намагатимуться повісити це на уряд України”, – припустив він.
Джерело

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: