Скалецька розповіла про життя в Санжарах

Скалецька стверджує, що МОЗ інформувало суспільство про коронавірус та про здійснення евакуації з Китаю, проте інформація мало поширювалася у ЗМІ.

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька перебуває на іншому поверсі санаторію в Нових Санжарах Полтавської області, де проходять обсервацію евакуйовані з Китаю.

“Вони проживають на інших поверхах тієї самої будівлі. Я – на четвертому поверсі, вони – на другому і третьому. Й епідеміологи суворо ставляться до питання контактів, і кожного разу це повинно бути згідно з усіма правилами та процедурами”, – заявила міністр в інтерв’ю DW.

На питання, чи планує вона контактувати з евакуйованими, міністр відповіла: “Так, я планую, але тільки тоді, коли епідеміологи скажуть, що все добре”.

Разом із тим міністр розповіла, що обговорювала із президентом Володимиром Зеленським та прем’єром Олексієм Гончаруком ідею пожити в обсервації разом з евакуйованими.

Скалецька зазначила, що МОЗ інформувало про коронавірус та про здійснення евакуації з Китаю, проте інформація мало поширювалася у ЗМІ.

“Інформували і про коронавірус, і про його особливості, і стан захворюваності в Україні, і про те, як будемо здійснювати евакуацію. Ми робили досить багато брифінгів. Хоча завжди можна сказати, що їх було мало. Але мене завжди дивувало, чому в медіа вони розходилися так погано. Тобто нікому не було цікаво превентивно інформувати населення, а канали інформування, такі як прес-конференції, прес-брифінги або сайт, то не всі заходять і читають. Друга історія: ми говорили, що це безпечно, ми вжили усіх необхідних заходів, але те, що люди говорили на вулиці, що треба спалити, що всі вимруть… Це не те, що ми говорили. Це явно було затягування людей у дивні повідомлення, які невідомо ким передавалися”, – заявила Скалецька.

Читайте також  Важкість COVID-19 за аналізом крові, зараження через поверхні та довший імунітет. 7 нових досліджень щодо коронавірусу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.