У Франківську на жінку склали протокол за торгівлю первоцвітом: рослини вилучили (ФОТО)

Сьогодні, 22 лютого, під час несення служби та в ході проведення відпрацювань дільничним офіцером поліції у центрі міста Івано-Франківська було виявлено місцеву мешканку, яка незаконно продавала занесені до Червоної книги первоцвіти.

Як в подальшому з’ясувалося квіти правопорушниця зірвала біля лісосмуги одного з селищ поблизу міста для подальшого продажу, повідомляють у пресслужбі поліції області.

Із правопорушницею поліцейський провів роз’яснювальну роботу щодо недопущення знищення рідкісних видів ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги України та склав адміністративний протоколи за ч. 1 ст. 160 «Торгівля з рук в невстановлених місцях».

Всі рослин для продажу у правопорушниці вилучено.

Поліцейські нагадують прикарпатцям, що першу весняну квітку – підсніжник – зривати заборонено. Вона занесена до Червоної книги України і за нелегальний збір та продаж первоцвітів у громадян будуть конфісковувати все незаконно здобуте, а на самих порушників, згідно норм Кодексу України про адміністративні правопорушення, будуть складені відповідні протоколи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.