Степан Процюк звільняється з Прикарпатського національного університету

Письменник Степан Процюк після майже 30 років викладання звільняється з ПНУ.

Степан Процюк звільняється з Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, де пропрацював майже 30 років. Письменник викладав студентам курси української літератури.

Про це Степан Процюк повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, передає “Галка”.

“Друзі, я звільняюся з університету, де пропрацював майже тридцять років. Не приховую, відчуваю душевний біль, але інакше не міг. Нехай не сумують ті студенти, що любили мої лекції. Пам’ятаєте часто вживане мною: “Рух – усе, кінцева мета – ніщо” )? Грошових накопичень не маю. Я всі ті роки чесно (покоління студентів, що пам’ятає мої лекції, підтвердить це кожному охочому) намагався власноручно втілювати своєю роботою життя університету власної мрії. Щось таки і вдалося. Я звільняюся добровільно, керуючись виключно внутрішніми спонуками. Слово “чесно” для мене означає те, що воно насправді означає. Я ніколи ним не прикривався і не прикриваюся”, – йдеться в повідомленні.

Також Степан Процюк зазначив, що готовий до пропозицій літературних зустрічей і публічних лекцій.

“Тепер, якщо Україні та українцям у світі ще потрібні письменники, як ніколи, відкритий до пропозицій літературних зустрічей, публічних лекцій, видання мого нового роману “Пальці поміж піском” (про радянську Україну 50-их), перевидань моїх книг, написання колонок і т. д.”, – додає письменник.

До слова, в коментарях під дописом декан Факультету філології Роман Голод прокоментував рішення Степана Процюка звільнитися з університету:

“Кожен має право зробити важливий вибір у житті. Мені шкода, що Степан Васильович зробив саме такий вибір. Бо його справді люблять студенти, він – практик-митець, порядна людина і патріот. Намагався відговорити. Але кожен має право на свій вибір”.

Читайте також  Рейтинг університетів: стало відомо, які позиції займають ВНЗ Прикарпаття

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.