Від початку року Франківськ втратив понад 200 млн грн через COVID-19

Від початку року міський бюджет Івано-Франківська внаслідок пандемії втратив 201,5 млн грн.

Про це під час засідання виконкому повідомила начальниця фінансового управління виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Сусаніна Вікторія, пише Ратуша.

По податках: ПДФО – це 116 млн грн, як наслідок того, що люди ходили за свій рахунок, були обмеження, не виплачувалися заробітня плата і відповідно не було сплати ПДФО. По єдиному податку маємо 53 млн грн втрат, – розповіла вона.

Також втрати були по нерухомому майну (3 млн грн), податку за землю (9,4 млн грн), туристичному збору, збір за парковки, акцизний податок, магазини, МАФи. Працювали лише затравки, ввізне мито державний бюджет відшкодовував.

2021 рік у нас буде ще складніший, ніж 2020, бо по тих сплатах і тому всьому, що мили наростити цьогоріч. Я думаю, що 2021 рік 2019 лише покаже трохи ріст. А 20 дуже просяде, але це не тільки Івано-Франківськ, але так по всій Україні. Є міста, які навіть ще гірше просіли, – зазначила ВікторіяСусаніна.

Також 6 млн грн виділили на медикаменти, засоби гігієни, перевезення медиків, тоді як з державного бюджету на боротьбу з COVID-19 виділили лише 1,4 млн грн. І 23 млн грн виділили на підтримку медиків, на 300% премій заробітної плати.

Крім того, 2,5 млн грн спрямували на подолання наслідків червневої стихії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.