Незадоволена малою зарплатою Новосад купила квартиру в Києві за 944 тис. гривень по цене нижче середньоринкової

Міністр освіти і науки Ганна Новосад, яка поскаржилася, що не може завести дитину через зарплату в 36 тис. гривень, задекларувала покупку квартири в Києві за 944 тис. гривень.
Про це свідчать дані в Єдиному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави, передають Українські Новини.

У п’ятницю міністр внесла до реєстру відомості про суттєві зміни в майновому стані.

Так, 3 лютого Новосад придбала у компанії “Дисбуд” квартиру в столиці загальною площею 46,6 кв. м за 944 200 гривень.

Кінцевим бенефіціарним власником “Дисбуда” є бізнесмен Олександр Насиковський.

За інформацією деяких ЗМІ, Насиковський обвинувачується в незаконній забудові, рейдерстві і корупції.

(Новина доповнена подробицями)

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Новосад написала, що інформацію про цю нерухомості було вказано ще в деклараціях за 2017 і 2018 роки, а на початку лютого – оформлено майнові права на житло.

“Нажаль, ніякої сенсації – ця квартира в моїй декларації ще з 2017 року. Нарешті оформили майнові права. Декларую, як того вимагає закон. Цю інформацію ви можете знайти в розділах “Цінні папери” (в декларації за 2017) і “Об’єкти незавершеного будівництва” (в декларації за 2018)”, – написала міністерка.

(Новина доповнена інформацією)

У лютому-травні 2017 року курс долара США становив 26,2-26,5 гривень. За найоптимістичнішими підрахунками, вартість квартири склала 36 тис. доларів США, або 775 долар за 1 кв. метр.

Якщо порахувати вартість квартири станом виходячі з курсу долара на момент докларування оформлення прав власності, то ми отримаємо біля 830 долларів/кв.м.

У 2017 році вартість нерухомості в Києві на вторинному ринку становила 50-52 тис. доларів США за 2-кімнатну квартиру площею 40-45 кв. метрів у прицентральних районах та 40-45 тис. доларів США на околиці.

Читайте також  Українських вчителів, які направо і наліво "роздають" оцінки, жорстоко каратимуть

У той же час, на первинному ринку нерухомості (новобудови та недобудови) вартість дійсно коливалася в межах 700-1 200 доларів США за 1 кв. метр в залежності від району розташування та ступеня готовності об’єкта.

Як повідомляли Українські Новини, за 2018 рік Новосад задекларувала купівлю автомобіля Toyota Yaris за 25 тис. гривень і 754 тис. гривень доходів.

Крім того, зарплата Новосад за грудень 2019 року склала 138 тис. гривень.

Також заробітна плата міністра освіти і науки Ганни Новосад за листопад склала 55 тис. гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.