Радіація в Україні охопить великі відстані: Людям радять не бути байдужими й зробити важливі запаси

Жителям України рекомендують зробити невідкладні запаси продуктами та водою.

Українцям радять бути готовими до найнеочікуваніших сценаріїв та подбати про власну безпеку через ймовірну загрозу внаслідок вибуху атомної електростанції на Запоріжжі.

Відзначмо, рашисти замінували Запорізьку АЕС по периметру й існує загроза ймовірного теракту ворога на її території, що може загрожувати підривом електростанції в гіршому випадку. Ситуацію на ЗАЕС роблять ще небезпечнішими наслідки для неї після підриву ворогом Каховської ГЕС, що вже й так спричинило величезну екологічну катастрофу. Раніше “Голос Карпат” інформував про трагедію на Херсонщині і шокуючі наслідки підриву Каховської ГЕС росіянами.

Наразі ситуація на ЗАЕС контрольована. Та як діяти й чим запасатись, якщо ворожі війська усе ж влаштують радіаційний вибух?

У разі вибуху на ЗАЕС вітер може рознести радіоактивні речовини на великі відстані. Тому далеко не всі продукти можна буде їсти. Українцям слід зробити запас продуктів, щоби можна було протриматись у перші дні після аварії. Список того, що знадобиться, вже оприлюднено, – інформує dovidka.info МАГАТЕ не бачить на Запорізькій АЕС ознак підготовки теракту.

Водночас, українська розвідка заявляє, що окупанти готують підрив атомної станції. У будь-якому випадку в цьому питанні краще виявити зайву пильність, аніж не вжити вчасно потрібних заходів та згодом шкодувати. Що не можна буде вживати в їжу? Не можна буде, на жаль, їсти нічого, що було на відкритому повітрі.

Тобто, продукти з власного саду чи городу стануть непридатними. Крім того, не можна буде їсти і пити все, що знаходилося в квартирі при відчинених вікнах та кватирках або просто без кришок. Можна буде їсти і пити лише те, що знаходиться у закритих контейнерах, герметично закупорених банках, а також у холодильниках та морозильних камерах. Крім того, потрібно зробити запас продуктів, які допоможуть вижити спочатку після ядерної аварії, поки не налагодять постачання громадян водою та їжею.

Читайте також  В одному пoлoговому з різницею в годину наpoдили дітей невістка та свекруха(відео)

Що потрібно запасти на випадок аварії на ЗАЕС?

Фахівці склали список рекомендованих продуктів:
Сублімовані продукти (каші, супи, вермішель);
Розчинні напої в герметичних упаковках – кава, чай, сухе молоко м’ясні, рибні, овочеві;
Хлібці та печиво в упаковках, енергетичні батончики;
Горішки в пачці чи банках;
Шоколад Сухофрукти Каші швидкого приготування без окропу (гречка, перловка, кускус, вівсянка, кіноа, манка).
Крім того, потрібно також запастися водою. Воду запасають із розрахунку по 3 літри на людину на один день для пиття та приготування їжі, а також по 10-12 літрів на кожного для особистої гігієни. Крім того, потрібно зробити запас вологих серветок та корму для домашніх тварин. При цьому корм також має бути у герметичних упаковках. І звичайно, весь посуд потрібно буде перед використанням дуже ретельно протирати. Завдяки таким заходам можна мінімізувати вплив наслідків аварії на ЗАЕС на ваш організм.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Володимир Зеленський висловив занепокоєння щодо ситуації навколо ЗАЕС. Він переконаний, що Росія має на меті підірвати Запорізьку атомну електростанцію (АЕС), яку захопила й тримає під контролем.

“Росія хоче підірвати ЗАЕС. Тому що, так само як і з дамбою (Каховської ГЕС – ред.), вони не зацікавлені в безпеці в Україні. Вони прагнуть постійної дестабілізації у цьому питанні і хочуть, щоб світ схиляв Україну до потрібного їм варіанту припинення конфлікту”, – відзначив Зеленський.

Водночас глава держави додав, що війна в Україні затягується, оскільки поставки західного озброєння здійснюються невеликими партіями. На цей момент, засловами Зеленського, ситуація на Запорізькій АЕС дуже складна. Територія замінована, і там перебувають бойовики. Про це Президент України розповів в інтерв’ю іспанським журналістам, – передає Укрінформ.

Читайте також  Суд у Херсоні визнав винним у корупції військового, який 10 днів підробляв вантажником

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.