Папа Римський жорстко висловився про платні послуги церквах

Папа Римський Франциск відомий тим, що часто говорить те, що шокує всю Церкву і духовенство. На цей раз він напав на священнослужителів з приводу величезних сум, які вони вимагають за весілля, хрещення і перше причастя. На думку глави Церкви – смішно, що віруючі повинні платити за те, що є основою віри!
ar2-12-e1467971179763

Папа Римський засудив практику стягування грошей. Він сказав, що священнослужителі в церквах перетворилися в касирів в супермаркеті, які готові на все заради прибутку. Франциск нагадав, що основне завдання духовенства вести свою благовірну службу, а не збагачувати їх. Під час меси, він зауважив, що йому дуже гидко, що: «перед тим, як увійти до церкви, перше, що ми бачимо, список цін на послуги.»

Папа розповів про свій власний досвід перед тим, як він став священиком:

«Я знав закохану пару, яка хотіла вийти заміж, але священик став причиною їхніх проблем. Молодята хотіли провести нормальну весілля, проте священик сказав їм, що у них є всього двадцять хвилин. Причина очевидна – чим більше пар, тим більше прибуток. У підсумку, молодята заплатили йому за подвійне час. »

Франциск додав, що така практика – величезний гріх. І сказав, що: «є дві речі, які народ Божий не може пробачити: священика закоханого в гроші і священика, який погано поводиться з людьми.»

В закінчення своєї проповіді, Франциск закликав віруючих боротися проти такого роду практики і не дати перетворити церкву в бізнес … За його словами, «віра і спасіння душі безкоштовні», і ніхто не повинен або може підірвати це.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.