Екс-голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль офіційно став віце-прем’єром

Верховна Рада України проголосувала за призначення голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля на посаду віце-прем’єр-міністра України – Міністра розвитку громад та територій України.

Відповідне рішення прийнято сьогодні, 4 лютого, на засіданні ВРУ, пише Фіртка.

За дане рішення проголосували 278 депутатів.

 

фото: Bodya Dos
“Реформи і розпочатий рух буде продовжений, є довіра від президента, від Кабінету міністрів, від народу України. Тому ключові пріоритети міністерства регіонального розвитку, а також Кабінету міністрів, які були вже розпочаті і знаходяться зараз в такому активному русі – це реформа будівельної галузі, галузі ЖКГ і ключовий суспільний пріоритет – реформа адміністративно-територіального устрою, яка потребує великого соціального діалогу і завершення в цьому році, будуть продовжені”, – сказав під час виступу в Раді Денис Шмигаль.

 

 

фото: Bodya Dos
Також, парламентарі звільнили міністерку розвитку громад і територій Альону Бабак, яка 16 січня написала заяву про звільнення. Її відставку пояснювали тим, що міністерка “не справлялася, не делегувала повноваження”. Водночас, за словами самої Бабак, заява про звільнення – це особисте рішення.

Нагадаємо, Денис Шмигаль очолив Івано-Франківську область на початку серпня 2019 року після робочого візиту Володимира Зеленського до регіону.

Наразі обов’язки голови ІФ ОДА тимчасово виконує заступник Віталій Федорів. Його ж називають одним із головних претендентів на крісло очільника області.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.