Комаровський назвав людей, для яких коронавірус вкрай загрозливий

Як уточнив відомий лікар, питання того, щоб уберегти людей похилого віку від захворювання, на сьогодні є принциповим.

Китайський коронавірус, який викликає небезпечну пневмонію, несе страшну загрозу для людей похилого віку. Про це повідомив лікар-педіатр, кандидат медичних наук Євген Комаровський у відеозверненні, опублікованому на YouTube-каналі

“Новий китайський коронавірус показав, що він являє собою страшну загрозу перш за все літнім людям. І це, до речі, повторюється, тому що попередній спалах коронавірусної інфекції, той же SARS, у нього була загальна смертність 10%, у нового коронавірусу явно менша, але SARS у літніх людей давав смертність до 50%”, – нагадав Комаровський.

За словами відомого лікаря, через бідність у пенсіонерів, які живуть на території країн СНД, ризик підчепити коронавірус менший, тому що вони не подорожують і мало контактують з іноземцями.

“Нашим бабусям і дідусям, що мешкають на території колишнього Радянського Союзу, за великим рахунком, дуже пощастило. Їх пенсії не дозволяють їм активно подорожувати світом, роз’їжджати на круїзних лайнерах, контактувати з усіма підряд. Вони тут відсиджуються, тому шансів зустрітися з вірусами у них небагато”, – прокоментував доктор.

Він також розповів, як пенсіонерам убезпечитися від коронавірусу та інших захворювань, які поширені у холодну пору року.

“Я вас дуже прошу, проявіть повагу до людей похилого віку. Вони зараз реально ризикують. Ви можете попросити маму вашу, бабусю походити, погуляти з дітьми, а в супермаркет піти самі. Проведіть вдома роз’яснювальну роботу з людьми похилого віку, переконайте їх, що найближчими місяцями, не про коронавірус навіть йдеться, про той же грип, а вони в більшості своїй, у переважній, не щеплені від грипу. Скажіть їм: “Бабцю, мамулю, дідусю, сиди вдома або гуляй ось тут поруч, але не ходи ти по універмагах. Будь ласка, якщо можеш не залазити у цей переповнений тролейбус, то не залазь”. І ще зверніть увагу – доїхав до кінцевої зупинки трамвай, тролейбус, у нього в повітрі величезна концентрація бактерій, нехай водій п’ять хвилин постоїть з відкритими дверима, щоб провітрити те, що там знаходиться всередині. Тому зверніть, будь ласка, увагу на бабусь і дідусів. Це принципове запитання на сьогодні”, – резюмував Комаровський.

Читайте також  “Легені були сильно уражені”: в Україні від коронавірусу вилікували 100-річну бабусю

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.