Синоптики прогнозують аномальну погоду у лютому

Погода в лютому 2020 року готує чимало сюрпризів – середня місячна температура в Україні очікується на рівні 0-3 градусів морозу, у південній частині, на Закарпатті та Прикарпатті – 0-3 градусів тепла, що на 1,5-2,0 градусів вище середніх багаторічних значень.

Про це йдеться в повідомленні синоптиків Укргідрометцентру.

В лютому місячна кількість опадів очікується на рівні 22-70 мм, в горах Криму до 108 мм, що у західних областях в межах середніх багаторічних значень, на решті території – менше середніх багаторічних значень.

Як зазначають в Укргідрометцентрі, у лютому середня місячна температура повітря складає 0-5 градусів морозу, в Карпатах, на сході та північному сході 6-7 градусів морозу, в Криму від 1 градусів морозу до 4 градусів тепла.

За даними синоптиків, у лютому абсолютний мінімум температури повітря становить 27-39 градусів морозу, на півдні країни та Закарпатті 23-34 градусів морозу; абсолютний максимум – 12-20 градусів тепла, у південній частині, Вінницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій областях місцями 21-24 градусів, на високогір′ї Карпат 8-10 градусів тепла.

“У лютому ймовірні сильний вітер, хуртовини, у східних областях та Приазов′ї – ожеледь”, – нагадали в Укргідрометцентрі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.