Кримські дезертири, «Фортеця» і знову «Хунта»

Починаючи з неділі, 7 серпня, ситуація на адміністративному кордоні з Кримом значно ускладнилась. Російська сторона зупинила пропуск авто і пасажирів через пункти пропуску. За кілька годин пропуск у Джанкої («Чонгар») відновили. Однак у вівторок, 9 серпня, російська сторона повністю зупинила рух на цьому пункті пропуску​.

Журналісти пов’язують такі дії окупантів з проведенням спецоперації «Фортеця» (рос. «Крепость»). Кримське управління внутрішніх справ РФ розіслало в усі територіальні відділення внутрішніх органів орієнтування на п’ятьох злочинців, що підозрюються у вчиненні особливо тяжкого злочину. В орієнтуванні зазначається, що всі розшукувані одягнуті у камуфляжну форму із шевронами з російським прапором (ну дуже «ввічливі») та озброєні вогнепальною зброєю.

В мережі з’явилася інформація про те, що сталося в Армянську, яка нібито надійшла в Центр оперативного реагування ОУ МВС РФ по каналу закритого зв’язку 7 серпня. У ній говориться, що о 3 годині ночі в районі села Суворове міста Армянська співробітниками Управління ФСБ РФ по Криму була виявлена озброєна група. В ході зіткнення є втрати серед російських військовослужбовців. Район, де все сталося, блокований силами ФСБ, МВС і Федеральної служби військ національної гвардії РФ.  Введено план «Фортеця», що вірогідно і передбачає перекриття усіх пунктів пропуску з окупованого півострова. Вранці 9 серпня на КПВВ «Чонгар» зібралось близько 100 автомобілів, на КПВВ «Чаплинка» – близько 70 машин, повідомили в Держприкордонслужбі України. Також зберігається висока активність російських військових поблизу адміністративного кордону, над адміністративною межею з окупованим Кримом були зафіксовані польоти російського безпілотника та вертольота. Тому Державна прикордонна служба України рекомендує українським громадянам утриматися від поїздок до окупованого Росією Кримського півостріву у зв’язку з обмеженням російською стороною можливостей для вільного в’їзду і виїзду з нього.

Читайте також  Коли "Північний потік-2" отримає всі дозволи: озвучено прогнози

А поки ФСБ, МВС і нацгвардія РФ ловлять озброєних «ввічливих» покемонів, донецькі терористи придумали свою версію щодо причин величезних черг на в’їзді/виїзді з півострова: «Українська влада має на меті налякати українських туристів, які масово їдуть до Криму». За їхніми словами адміністративний кордон з Кримом був перекритий через прорив української ДРГ на півострів. Але чомусь замовчують про кілометрові черги саме на виїзді з Криму.

Об’єктивної офіційної інформації від російської сторони про те, що відбувається на півострові годі шукати, адже окупаційна влада надто переймається «виборами», що мають відбутися найближчим часом.

Джерела:

http://kafanews.com/novosti/121446/v-severnom-krymu-vvedyon-plan-krepost-razyskivayut-5-diversantov_2016-08-09

http://www.pravda.com.ua/news/2015/12/23/7093484

https://new.vk.com/wall-92512390_4406

http://ua.krymr.com/a/news/27910874.html

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: