МЗС УКраїни викликало посла Польщі через критику вшанування діячів ОУН та УНР

Міністерство закордонних України викликало посла Польщі Бартоша Ціхоцького, через критику з його боку вшанування діячів Організації українських націоналістів (ОУН) та Української народної республіки (УНР), передає Громадське.

Про це йдеться у повідомленні МЗС:

«Під час бесіди та у контексті обговорення факту спільної заяви Послів Республіки Польща та Держави Ізраїль від 2 січня увагу польського посла було привернуто до контрпродуктивності публічної дискусії щодо внутрішніх питань української політики», — наголосили у відомстві.

Також, польському послу заявили, що під час контактів на вищому рівні керівництва України та Польщі домовилися «про розбудову діалогу з історичних питань на експертному рівні», що потребуватиме «додаткових зусиль, у т. ч. дипломатичних, у напрямку забезпечення конструктивної співпраці фахівців у сфері історичної пам‘яті».

Виклик посла став реакцією на спільну заяву послів Польщі та Ізраїлю (Джоеля Ліона) з критикою вшанування Львівською міською радою лідера ОУН Андрія Мельника, письменника Івана Липи та його сина, одного з ідеологів українського націоналізму Юрія Липи. Також вони розкритикували те, що Київська міська державна адміністрація 1 січня на своїй будівлі «виставила банер із зображенням Степана Бандери».

Крім того, посольство Польщі розкритикувало заяву речниці МЗС України Катерини Зеленко про вказаних діячів ОУН і УНР, яка була відповіддю на критику послів Польщі та Ізраїлю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.