В Україні набув чинності закон про електромобілі

В Україні набув чинності Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів”.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомило Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Зокрема, у держагентстві роз’яснили, що Законом передбачаються:

– зелені номерні знаки для електромобілів;

– нові дорожні знаки “Для електромобілів”, “Крім електромобілів” та “Станція зарядки електромобілів” та маркування місць для паркування, зарядки;

– штраф за зупинку чи стоянку авто на місці для електромобілів, а також за створення перешкод водіям електрокарів у зупинці або парковці.

“Все це означає, що електромобільна спільнота отримала додаткові легальні інструменти для захисту своїх прав та для збільшення кількості еко-автівок в Україні”, – прокоментував заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України Олексій Рябчин.

Також зазначається, що станом на кінець листопада 2019 року в Україні нараховується понад 34 тисячі електромобілів та гібридів, з яких – більше 17 тисяч електрокарів. У той час як у 2015 році в країні було зареєстровано лише близько 500 таких екологічних авто.

У держагентстві вважають, що розвиток електротранспорту сприяє заміщенню імпортних нафтопродуктів, зменшенню забруднення довкілля, скороченню шкідливих викидів.

“Кожен електромобіль, який вводиться в експлуатацію, – це мінус одне авто з двигуном внутрішнього згорання, тобто мінус одне джерело реального забруднення повітря, яким вже дихаємо ми всі”, – зауважив Рябчин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.