Молоді вчителі додатково отримають разові виплати

Молодим вчителям будуть передбачені щорічні разові виплати в розмірі 21 тисячі гривень, так як вони не мають надбавок за стаж тощо.

Кабінет Міністрів виділить по 21 тисячі гривень премій молодим вчителям наприкінці 2020 року, про що стало відомо зі слів міністра освіти Ганни Новосад, пише у вівторок, 24 грудня, Укрінформ.

“У порівнянні з бюджетом 2019 року (на зарплати вчителям. – ред.) бюджет 2020 року зріс більш ніж на 10 млрд грн. Але підвищення в умовах підвищеного бюджету ми змогли зробити істотно для однієї категорії, яка на цей момент є однією з найбільш уразливих, – це молоді вчителі. Це ті, хто не має достатнього досвіду роботи в школі і, відповідно, не мають різних доплат, наприклад за стаж. Тому ми ввели можливість їм отримувати одноразову річну матеріальну виплату, яку вони отримають наприкінці року”, – сказала Новосад.

Ще міністр стверджує, що до 1 квітня 2020 року розробить пропозиції для реформування системи заробітних плат для вчителів.

“Розпочати потрібно з того, щоб оптимізувати систему різних надбавок і премій, які становлять левову частку зарплати вчителя. Тут мова йде не про те, щоб щось скоротити. Ми (міністерство. – ред.) платимо тільки оклад із субвенції і за престижність праці, а на місцях бувають різні надбавки. Йдеться про те, щоб зробити ситуацію, коли маніпулювання надбавками і преміями буде неможливим. І ситуація, коли надбавки становлять 70% від загальної суми, яку отримують вчителі на руки, є неадекватною. Тому ми хочемо зробити великий оклад – перенести всі надбавки і премії у великій оклад і зробити систему такою, коли вчитель отримує 70% усього обсягу своєї заробітної плати з окладу, а інше надбавками”, – підкреслила Новосад.

Читайте також  Максим Грицишин усе життя провів у лікарнях

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.