В Івано-Франківську пішохід замість штрафу на суму 50 грн. може отримати 4 роки тюрми

Вчора на вулиці Коновальця в Івано-Франківську за порушення ПДР, а саме перехід проїзної частини у невстановленому місці, безпосередньо перед транспортним засобом, що наближався, патрульні зупинили 18-річного місцевого жителя.

Такими діями чоловік порушив статтю 127 Правил дорожнього руху, і мав отримати штраф на суму у три неоподатковуваних мінімуми доходів громадян – 51 грн.

Чоловік визнав свою вину, проте одразу почав пропонувати патрульним неправомірну вигоду, аби уникнути адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 127 КУпАП, інформує пресслужба патрульної поліції Івано-Франківщини на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Та навіть попередження про кримінальну відповідальність чоловіка не зупинило. Цей факт було зафіксовано на нагрудну камеру патрульних.

Інспектори викликали слідчо-оперативну групу, оскільки за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі передбачена кримінальна відповідальність згідно зі статтею 369 Кримінального кодексу України.

Санкції зазначеної кримінальної статті передбачають штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.