У Франківську комунальники цілодобово чергують – виглядають снігу

На сьогоднішній оперативній нараді у міського голови Франківська заслухали питання “Про забезпечення в зимовий період безпеки руху пішоходів на прибудинкових територіях та тротуарах”.

Директор КП “Муніципальна дорожня компанія” Віталій Бурко повідомив про 8 тракторів, які задіють у разі снігопаду. Техніка обладнана джіпіесами, розроблено 8 маршрутів, за якими будуть прибирати.

За технікою закріплено 24 трактористи. Це дозволяє здійснювати роботи цілодобово, без вихідних, каже Бурко. Механізатори – на цілодобовому чергуванні і готові приступити до роботи в будь-який момент, запевнив він.

“В будь-який час для і ночі, – наголосив Бурко. – Завжди готова людина сісти на трактор і приступити до роботи”.

Там, де не може працювати техніка, будуть прибирати двірники. В штаті 98 працівників з благоустрою, по місту розклали 206 ящиків із піщано-сольовою сумішшю проти ожеледиці.

Для очищення доріг міста треба як мінімум три години, розрахував Бурко. Якщо буде сильний снігопад, то техніка працюватиме цілодобово.

Прибудинкові території, повідомила в. о. директора КП “Муніципальна інвестиційна управляюча компанія” Наталія Ярощук, прибиратимуть працівники 5 підрядних організацій, з якими за результатами конкурсу укладені договори.

Василь Білик, КП “Дирекція замовника”, відзвітував, що заготовили 4 тонни піщано-соляної суміші.

Михайло Яцків, КП “Благоустрій”, повідомив, що працює 49 працівників, всі забезпечені інвентарем. Теж закупили сіль, розробили маршрути прибирання та посипання сумішшю по мікрорайонах, поділили на механізоване та ручне прибирання.

Під час снігопаду і ожеледиці у листопаді цього року виявили 67 місць, де травмувалися люди. Інспектори з благоустрою Франківська зустрілися з утримувачами всіх цих місць і попередили, що будуть штрафувати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.