Митрополит Володимир Війтишин дозволив вірянам не відвідувати літургії

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський надав вірним звільнення від обов’язку фізичної участі у Божественній літургії у зв’язку із запровадженням карантину на території України.

Кир Володимир Війтишин надав диспензу від обов’язку фізичної участі у Божественній Літургії в неділі і свята вірним на час карантинних заходів, інформують “Вікна” з посиланням на Івано-Франківську Архієпархію.

“Участь кожного християнина у Божественній літургії в неділі і свята є його обов’язком та свідченням належності до Христа і до церкви (кан. 881 ККСЦ). Однак у зв’язку із запровадженням карантину на території України з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції, у відповідності до припису кан. 1538 ККСЦ, надаємо диспензу від обов’язку фізичної участі у Божественній літургії в неділі і свята вірним Архієпархії на час карантинних заходів. Скориставшись з цієї диспензи, вірні не будуть порушувати церковної заповіді, яка зобов’язує їх брати участь у Божественній літургії в неділі і свята”, — йдеться у повідомленні.

Декрет набрав чинності з 20 березня 2020 року.

Однак громадян заохочують в неділі та свята перебувати на особистій та родинній молитві, а також єднатися в молитві з церковною спільнотою через засоби масової комунікації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.