Україна без шкуродерень: у Франківську люди вимагають зупинити вбивства тварин заради шуб (ФОТО)

Сьогодні, 29 листопада, в Івано-Франківську пройшла акція в підтримку законопроєкту 2360 про заборону виробництва хутра в Україні.

Активісти зібралися на площі перед адмінбудівлею ОДА, щоб зупинити вбивства тварин заради шуб і не дозволити перенести криваве виробництво з країн, де вже почала діяти така заборона, в Україну, пише Фіртка.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року законопроєкт про заборону хутрових ферм зареєстровано у Парламенті під номером 2360. Наразі триває процедура його розгляду комітетами ВР.

Законопроєкт 2360 передбачає синхронне закриття шкуродерень разом із європейськими країнами – з 2025 року, після цього впроваджується кримінальна відповідальність за знущання з хутрових тварин. Законопроєкт захищає працівників хутрових ферм і передбачає їхню перекваліфікацію та працевлаштування у перехідний період до 2025 року.

“Ця акція проти шкуродерень, такі ж заходи відбуваються у багатьох містах України. Ми чекаємо на розгляд законопроєкту. Зараз в Україні є офіційно більше ніж 37 хутроферм, на яких у 2018 році вбито більше ніж 750 тисяч тварин на хутро. Цей закон про закриття хутроферм, як і у європейських країнах”, – розповідає Яна Геращенко, представниця ГО “Відкриті клітки” (Україна).

Хутро і виробництва хутра, вважають активісти, – антигуманне та шкідливе для екології, це вбивство екосистеми.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.