Майже 9 мільйонів гривень на Прикарпатті спрямують на житло для дітей-сиріт

Міністерством соціальної політики України під керівництвом заступника міністра Олега Коваля 19 листопада організовано селекторну нараду з метою обговорення попередніх результатів використання субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

У нараді від Івано-Франківської області взяли участь заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук, заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Руслан Головатий, заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Галина Сеник та заступник директора ОЦСССДМ Ольга Гладій, інформує Фіртка з посиланням на ІФ ОДА.

Керівники міністерства проінформували учасників селекторної наради про стан справ щодо фінансування та використання коштів для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, а також про додаткове фінансування у поточному році на цю ціль.

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук доповіла заступнику міністра соціальної політики України Олегу Ковалю про те, що в області, розглянувши подані пропозиції та надані матеріали, було прийнято рішення і визначено напрям використання субвенції, а саме 8859632 гривень спрямувати, як субвенцію місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для 24 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На даний час створено спецрахунки для 21 особи, придбано житло для 3 осіб. Очікуються додаткові кошти з державного бюджету в сумі 1168155 гривень для забезпечення житлом ще 3 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За підсумками селекторної наради дані відповідні доручення та рекомендації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.