Відтепер за знущання над тваринами можна “сісти” на 8 років

Кривдникам тварин тепер світить від 5 до 8 років в’язниці.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2351, у разі прийняття якого в Україні, зокрема, будуть заборонені евтаназія безпритульних тварин, контрабанда диких тварин, а також жебракування з тваринами.

Зокрема, в Україні можуть ввести адміністративну відповідальність за жорстоке або безвідповідальне поводження з тваринами з 16 років.

Крім того, законопроект заборонить пропаганду жорстокого поводження з тваринами; бити, вбивати, труїти та калічити безпритульних тварин; фотографування з дикими тваринами в населених пунктах; утримання диких великих тварин в закладах громадського харчування та інших непристосованих для цього місцях; замуровування тварин в підвальних приміщеннях; залишати тварин в салоні автомобілю при температурі навколишнього середовища, вищій, ніж +20ºС та нижчій, ніж -5ºС.

«Законопроект підсилює кримінальну та адміністративну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, заходи з боротьби з браконьєрством, права місцевих рад з питань захисту тварин від жорстокого поводження; вдосконалює правила поводження з тваринами в сільському господарстві, скотарстві та при отриманні продукції тваринного походження», – говориться в повідомленні.

У разі ухвалення законопроекту в Україні, зокрема, буде введено адміністративну відповідальність за жорстоке або безвідповідальне поводження з тваринами з 16 років, а також кримінальну відповідальність за жорстоке або безвідповідальне поводження з тваринами з 14 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.