У Франківську немає сироватки проти дифтерії

Про стан вакцинації, в тому числі проти дифтерії, дитячого та дорослого населення Івано-Франківська йшла мова сьогодні під час щотижневої оперативної наради у міського голови.

За словами Марії Бойко, начальниці управління охорони здоров’я, останній випадок дифтерії в Україні зафіксований у 90-х роках. Тоді були проблеми з постачанням вакцини, відтак зараз низький рівень імунітету в людей, тому є загроза, пише Фіртка.

Також, Бойко повідомила, що станом на сьогодні в Івано-Франківську немає сироватки, – її потрібно замовляти у Києві.

Як пояснила керівник управління, так склалось тому, що в 90% випадків була виключно російська сироватка. Зараз її закуповувати не можуть. При захворюванні на дифтерію її можуть вводити неодноразово.

“В Івано-Франківську останній раз дифтерію зафіксовано у 2015 році. Тоді жінка 1982 року народження за три дні померла від ускладнень. На сьогодні не зареєстровано випадків захворювання у нашій області на дифтерію та правець. Станом на сьогодні вакцина проти дифтерії правцю кашлюку є в обмеженій кількості. В аптеках їх також не багато, до того ж вартість близько тисячі гривень, що не кожен може собі дозволити. Працюємо над тим, щоб отримати до кінця тижня ще 300 доз.Тішить те, що у Києві вакцини є зарезервовані”, – каже Бойко.

Медики просять батьків дітей протягом канікул провакцинуватися, а також записатись на вакцинацію самим.

РЕКЛАМА:

Джерело.