“Бура” продав чи не продав центральний продуктовий ринок будуть з`ясовувати в суді

Франківці називають його просто “критий” чи “продуктовий”. Розташований по вулиці Дністровська, 5. На площі 1,4167 га діє 1359 торгових місць. За спеціалізацією ринок “змішаний”. Тут є молочні та м’ясні павільйони, бакалія, овочі, фрукти, кондитерські вибори, риба, кіоски з фірмовою продукцією місцевих виробників. По периметру – намети з одягом.

 

Будівництво центрального ринку розпочалося на початку 80-х років. У 1989 році Івано-Франківський міськвиконком передав його на баланс облспоживспілки. На даний час навколу ринку по вулиці Дністровської зносять відкриті торгові ряди та будують торгівельні комплекси.

За інформацією, яка надійшла від власних джерел МІСТА, вчора центральний ринок Франківська отримав нового власника.
Новим власником ринку 24 жовтня стала Тамара Вікторівна Казанцева, зареєстрована в смт. Андріївка Волноваського району Донецької області. Андріївка знаходиться на окупованій проросійськими бойовиками території, так званій ДНР.

У нової власниці є бажання впровадити на ринку великі зміни. В першу чергу, вона хоче зменшити платні послуги для торгівців та покращити умови для покупців та продавців.

Колишнім власником ринку було ТОВ “Торговий сервіс”, фактичним власником якого є місцевий “авторитет” Ігор Халаменда, з 90-х відомий у місті під прізвиськом “Бура”.

Така подія подія для Івано-Франківська є досить дивною, оскільки раніше спроби змінити власника ринку закінчувались резонансно. Сам “Бура” коментує своє рішення бажанням покинути Україну і розпочати нове спокійне життя.

Нагадаємо, раніше Ігор Халаменда був депутатом міської ради від Партії регіонів. Ще з 2002 року за цей ринок неодноразово судилися, а “розборки” не обходили без крові.

У 2007 році на ринок претендувала компанія бізнесмена Володимира Олійника, якого застрелили за три роки. За вбивство засудили підприємця, який торгував на франківському центральному ринку. У вироку суду йдеться, що він діяв у корпоративних комерційних інтересах товариства “Торговий сервіс” у змові з невстановленою особою.

Читайте також  Прикарпатські юнаки та дівчата поповнили лави офіцерів запасу (ФОТО)

Тоді ж у 2007 році автомобіль “Бури” розстріляли. Його дивом врятували ізраїльські лікарі.

У серпні 2012 року Халаменда на броньованому джипі скоїв ДТП, буквально знісши з дороги іншу машину. Тоді постраждали п’ять людей. Одна з них – 26‑річна жінка згодом померла у лікарні. Винуватець з місця події зник, але через кілька годин його затримали. У суді відбувся іспитовим терміном на два роки.

Під час Революції Гідності” в 2014 році люди пікетували ринок, передали тодішнього директора ринку Ігоря Дутку поліції, скаржилися на хабарниство та побори з боку адміністрації ринку. Громадські активісти вимагали передати ринок у власність громади. Все закінчилося як завжди: влада і бандити “добазарилися”, активісти зникли, а люди залишилися з синцями і невирішеними проблемами.

Також відомим є випадок, коли в 2016 році під дією наркотиків Халаменда втікав від поліції. В результаті на великій швидкості (за даними поліції автомобіль рухався зі швидкістю понад 170 км/год) він злетів з дороги у кювет. На відео затримання національної поліції видно як перед виходом з автомобіля на вимогу поліції винуватець закорковує пляшку алкоголю. “Перший раз за вісім років побачив, що тест на кокаін показав позитивний результат” – на медичному освідчення сказав лікар.

В 2017 році в відпочинковому комплексі “Pasage Gartenberg”в центрі Івано-Франківська відбувся конфлікт. Компанія між собою щось не поділила, конфлікт переріс у бійку, а потім – і в стрілянину. На місці бачили навіть людей з автоматами. З мисливською рушниці тоді був поранений чоловік. В компанії стрілків був Ігор Халаменда, котрий втік на власному броьованому авто Mercedes-Benz Gelandewagen.

Сьогодні 25 жовтня адміністрація центрального ринку заявила про рейдерське захоплення, поліція взяла об’єкт під охорону.

Читайте також  У Калуші знайшли машину та водія, який збив насмерть велосипедиста і втік

У фірмі «Торговий Сервіс», котра є власником і адмініструє центральний ринок в Івано-Франківську повідомили, що ввечері 24 жовтня стало відомо, що фірма змінила реєстрацію, засновника і директора.

Зокрема тепер «Торговий Сервіс», згідно даних Мінюсту, ніби то має прописку в місті Дніпро. Нова власниця – Тамара Казанцева, зареєстрована у підконтрольній бойовиками Андріївці Волноваського району Донецької області. А керівником зазначили Олександра Туяхова. Нотаріус, котрий вніс зміни до бази даних Мінюсту – Наталія Шилова з Кіровоградської області.

У «Торговому Сервісі» наголосили, що не проводили будь-яких дій щодо зміни власника, адреси чи директора. Тож ці дії називають класичним рейдерським захопленням. Представники фірми звернулися у поліцію та до суду.

РЕКЛАМА:

Джерело.