Мольфари, барабанщики, вогняне шоу та страви Льодовикового періоду: Старуня готується до фестивалю «ТаПіаріАрт-раут»

Вже 26 жовтня в селіс Івано-Франківської області пройде масштабний фестиваль “Топіарі Арт-Раут”.

За словами ініціатора проєкту, сільського голови Старуні Івана Мосюка організатори фестивалю перенесуть людей у прадавні часи, пише Фіртка.

Родзинками фестивалю стануть три події: вогняне шоу, ЗD шоу доповненої реальності та встановлення рекорду України – 100 барабанщиків, які виконають одночасний номер.

Також усі бажаючі зможуть ознайомитеся із давніми ремеслами та скуштувати страви меню льодовикового періоду. Для відвідувачів працюватимуть місто майстрів, фудкорти, інтерактивні тематичні фотозони, дитяча конкурсно-розважальна програма за участю місцевих колективів.

О 17-ій год. пройде офіційне відкриття фестивалю та виступ гурту Folknery.

У Старуні знаходиться єдиний в Україні діючий грязьовий вулкан, територію якого огородять, освятять та підготують для відвідувачів. Створяться оглядову зону нафтового та озокеритового озер.

https://www.facebook.com/FirtkaIF/videos/2444123575664774/

Для проведення цьогорічного фестивалю відведена земельна ділянка у вісім гектарів. У майбутньому планують проводити його кожного року.

Додамо, що фестиваль ТопіаріАрт-Раут відбувається за підтримки Міністерства культури України, конкурсу Мінкультури «Малі міста – великі враження», Асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Медіапідтримка – Агенція новин Фirtka.if.ua, Галичина TV.

Вхід вільний.

Варто нагадати, що Старуня є унікальним місцем у світі, адже саме тут знайшли забальзамовані природним способом цілі туші мамонта та волохатого носорога, які датуються 46-10 тисяч років до нашої ери.

Про «Феномен Старуні» та Парк Льодовикового періоду читайте за ПОСИЛАННЯМ.

Варто нагадати, ще на початку липня Уряд затвердив переможців конкурсу культурно-мистецьких проєктів «Малі міста – великі враження», які реалізуються у 2019 році.

Проєкт «Малі міста – великі враження» – конкурс культурно-мистецьких проєктів громад з населенням до 50 тисяч людей, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною громад. На впровадження таких ініціатив у 2019 році Уряд виділив 50 млн грн.

Читайте також  Підполковник збив на авто 15-річну дівчинку Катю Горбунову і ще живу добив ножем (фото)

Серед переможців опинилося і прикарпатське село Старуня, Богородчанського району з культурно-екологічним проєктом «ТаПіарітіАРТ-раут» на реалізацію якого виділили 4,5 мільйони гривень.

РЕКЛАМА:

Джерело.