Франківці скаржаться на викиди з димоходів монастиря Святого Йосифа

Мешканців будинку на вулиці Івасюка, 46 в Івано-Франківську, що розташований поруч з монастирем Святого Йосифа, третій рік потерпають від викидів з димоходів монастиря, як тільки починається опалювальний сезон.

Люди кажуть, що котли монастиря забруднюють повітря.

Олександр Качапчук живе на восьмому поверсі цього будинку. Скаржиться, що горілий запах відчутно зранку та увечері, коли обігрівають монастир.

«Зрозуміло, чим вони палять, тому що дим може бути білий, чорний, сірий. Вітер розганяє цей дим на навколишні будинки», – розповідає Олександр.

Будинок на вулиці Івасюка, 46 збудований літерою «Г», тому, за словами Качапчука, дим затримується у дворі будинку.

«Сьогодні зранку моя дитина прокинулася і каже: “Тату, що це за запах? Якимось горілим пахне”. І це від того, що я відкрив на декілька секунд балкон», – розповідає Олександр.

Інша мешканка будинку Людмила Безусова-Попович неодноразово ходила скаржитися до храму.

«Ми чуємо, коли палять дрова, коли палять відходи. Тому що запах плавленого пластику, якоїсь смоли реально душить. Крім кашлю, печуть очі, – зазначає жінка. – Деколи прокидаєшся серед ночі і думаєш, що гориш».

Настоятель монастиря Андрій Цікало стверджує, що особисто до нього ніхто не звертався із цим питанням. За його словами, храм обігрівають деревиною та брикетами, а неприємний запах в цьому районі начебто не через монастир.

«Чогось протизаконного ми не робимо, навпаки, помагаємо державі, економлячи на газі та спалюючи дерево, яке приїжджає до нас з вирубки лісів – легальних, офіційних з документами, зі всім», – каже Цікало.

Він стверджує, що монастир не один палить на районі. Недалеко палять машинним маслом, а також доноситься запах з залізниці.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Віталій Фіглевський каже, аби визначити, чи шкідливі викиди з котлів монастиря, мешканцям будинку треба написати скаргу до Держпродспоживслужби.

Читайте також  В одному пoлoговому з різницею в годину наpoдили дітей невістка та свекруха(відео)

Там мають отримати дозвіл на отримання позапланової перевірки, а після того складають припис про усунення порушень.

 

РЕКЛАМА:

Джерело.